• تاریخ انتشار : 1400/12/16 - 09:54
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 333
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

معرفی کتاب آلرژی (علوم پایه و بالینی)

دکتر مصطفی معین: امروزه مهم ترین یا شایع ترین علت مراجعه به پزشک، آلرژی ها است

در مراسم بیست و یکمین سالگرد تاسیس مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی، کتاب آلرژی (علوم پایه و بالینی) دکتر معین و همکاران، که در 10 فصل و با 78 مقاله پژوهشی و مروری و 71 نویسنده در 16 رشته تخصصی پایه و بالینی به تألیف رسیده است، معرفی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی، در مراسم بیست و یکمین سالگرد تاسیس این مرکز که روز یکشنبه 8 اسفند 1400 به صورت حضوری در سالن همایش های مرکز طبی کودکان و به صورت  مجازی در اینستاگرام و شبکه آپارات مرکز برگزار شد، کتاب آلرژی(علوم پایه و بالینی) دکتر معین و همکاران معرفی شد.

 دکتر مصطفی معین، استاد پیشکسوت آلرژی و ایمونولوژی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این مراسم به سخنرانی با عنوان: چرا کتاب آلرژی ؟ نیازها و رویکردها پرداخت.

وی در ابتدا بیست و یکمین سالگرد مرکز را به دکتر زهرا پورپاک و دکتر محمدرضا فضل الهی، رئیس و معاون مرکز تبریک گفته و بیان کرد که من همزمانی بیست و یکمین سالگرد تاسیس مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی و معرفی کتاب آلرژی را به فال نیک می گیرم.

مولف کتاب آلرژی (علوم پایه و بالینی) از استادان علم و اخلاق و نوع دوستی استاد دکتر محمد قریب، دکتر رضا قریب و دکتر ابوالحسن فرهودی ذکر خیر کرده و پایه گذاران آلرژی و ایمونولوژی بالینی در ایران را شادروان استاد فرهودی، شادروان استاد جواهر تراش ، استاد دکتر رضا امین و استاد دکتر فرید حسینی دانست

فوق تخصص ایمونولوژی و آلرژی بالینی  در ادامه گفت:ما در قرن 21 در شرایطی هستیم که با یک اپیدمی آلرژی فراگیر یا به عبارتی پاندمی آلرژی، اعم از آلرژی بینی، آسم، آلرژی غذایی، آلرژی دارویی، آنافیلاکسی مواجه هستیم که این موضوع بار سنگینی به جوامع، بیماران و خانواده ها تحمیل می کند و در مواردی باعث مرگ بیماران می شود.

دکتر معین به آمارهای جهانی و داخلی شیوع انواع آلرژیها اشاره کرده و  گفت: براساس شاخص های شیوع 20 تا 50 درصد جمعیت دچار آلرژی هستند، یعنی از هر 2 نفر یک نفر ، 80 درصد خانواده ها دچار یکی از آلرژیها هستند (یک عضو یا بیشتر)،  آلرژی بینی در کودکان حدود 40 درصد و در بزرگسالان 10 تا 30 درصد شیوع دارد.

وی بیان کرد: امروزه مهم ترین یا شایع ترین علت مراجعه به پزشک به خاطر آلرژیهاست  و آلرژی بینی شایعترین بیماری مزمن در سطح جهانی است.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران دلایلی را که می توان باعث افزایش آلرژیها  دانست را برشمرد و در ادامه توضیحاتی در خصوص کتاب آلرژی (علوم پایه و بالینی) ارائه داد.

او گفت: این کتاب در 10 فصل و 2 پیوست با 78 مقاله پژوهشی و مروی، تالیف شده و دارای فرهنگ اختصارات واژه نامه و نمایه است که در 1200 صفحه در یک یا دو جلد، چاپ خواهد شد.

وی عناوین فصل ها را به شرح زیر عنوان کرد:

فصل اول: کلیات آلرژی ها  (16مقاله)

فصل دوم: عوامل خطر آلرژی و آسم در محیط طبیعی و اجتماعی (3 مقاله)

فصل سوم: ساختار و کارکرد آلرژن ها (5 مقاله)

فصل چهارم: تشخیص درمان و پیشگیری در آلرژی (11 مقاله)

فصل پنجم:آلرژی در راه های هوایی (14مقاله)

فصل ششم: آلرژی چشم (1 مقاله)

فصل هفتم: آلرژی دستگاه گوارش (5 مقاله)

فصل هشتم: آلرژی و افزایش حساسیت در پوست (5 مقاله)

فصل نهم: آلرژی شدید و سیستمیک  (11 مقاله)

فصل دهم: رویکردهای آموزشی، پژوهشی و اجتماعی در آلرژی و آسم (5 مقاله)

پیوست ها: جداول دارویی، دستورالعمل آنافیلاکسی،دستور العمل آسم، دستور العمل آلرژی غذایی.

در ادامه و پس از استراحتی کوتاه، دکتر رضا ملک زاده، استاد ممتاز  گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران    با عنوان: ازوفاژیت ائوزینوفیلیک، دکتر مسعود موحدی، فوق تخصص ایمونولوژی و آلرژی بالینی با عنوان: تازه های آلرژی غذایی و دکتر مریم نوری زاده، هیئت علمی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی  با عنوان: سیتوکین ها و کموکین ها در آلرژی سخنرانی کردند و  فردین منصوری، معاون اجرایی و پژوهش نشر دانشگاهی، از همکارانشان در مرکز  نشر دانشگاهی که در تهیه این کتاب مشارکت داشتند، تشکر کرده و آمادگی این مرکز را   برای نشر آثار فاخر  اساتید اعلام کرد و گفت: از آقای دکتر معین و همکارانشان برای تولید این اثر ارزشمند سپاسگزارم.

در پایان این مراسم، کتاب آلرژی به تعدادی از نویسندگان و شرکت کنندگان حاضر در مراسم، اهدا شد.

  • گروه خبری : اخبار مرکز
  • کد خبر : 209442
کلمات کلیدی
خانم مومنی نژاد
تهیه کننده:

خانم مومنی نژاد

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *